Kristne værdier skal videreføres

PK_IMG_0460På afstand ligner Folkemødet et kræmmermarked. 35.000 mennesker myldrer denne lørdag rundt mellem hvide telte, omkranset af bannere, balloner og borde med bolsjer. Imens forsøger de politiske partier, organisationer og virksomheder at sætte fokus på deres produkter eller holdninger og de dilemmaer, de står overfor i det daglige arbejde.

På standen Folk og Tro, møder vi kredsformand Palle Kure fra Indre Mission på Bornholm. »Der blev afholdt en række gode og velbesøgte debatter på vores stand. Især var flere debatter præget af personlige indlæg, som åbnede op for samtale og eftertanke,« fortæller Palle Kure, der særligt fremhæver en samtale mellem medlemmer af Fangekoret og IM’s generalsekretær, Thomas Bjerg Mikkelsen. Samtalen med fangerne bar præg af nogle meget personlige beretninger om tro, håb og hvordan den kristne menighed bedst kan hjælpe løsladte langtidsfanger. »Samtalen om soning, afsoning og vanskelighederne med at komme tilbage til samfundet efter et langvarigt fængselsophold, var – for mig – det mest tankevækkende.«

Da Kristeligt Dagblad sidste fredag kunne fortælle, at etik og moral har det svært på Folkemødet, bekræftede det Palle Kure i, at det er vigtigt, at det kirkelige arbejde er repræsenteret. »Vi kristne bærer værdier, som er helt grundlæggende for det danske samfund,« mener han. »Det er ikke noget, der fortsætter af sig selv. I disse år viser politikerne og partierne en manglende forankring i grundliggende kristne værdier. Folkemødet er stedet, hvor vi kan mødes med politikere til samtale og debat. Her er en uformel stemning, hvor der er plads til det lille møde eller den lille samtale. Det har jeg selv erfaret igennem de sidste 4 år. Det kirkelige arbejde har behov for det. Derfor skal vi være til stede på Folkemødet,« slutter Palle Kure.


Udgivet

i

,

af