Glade børn i bibelsk festdans

I weekenden var flere måneders ventetid endelig ovre for 63 forventningsfulde børn, da de endelig kunne mødes til Gospel-kids Festival i Aakirkeby.

Festivalen er arrangeret af Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, der i år havde inviteret Gospel-kids konsulent Berit Skødt fra Aarhus med som underviser og dirigent. Hun fortæller, at Gospel-kids er et koncept hvor børn synger, danser eller laver fagter til musik, der er indspillet på CD. Sangteksterne er inspireret af bibelske fortællinger, og spiller en vigtig rolle for den glæde og livskraft, som Gospel-kids formidler, og som gennem de senere år, har vundet mange hjerter.

Og de bornholmske børn imponerede gospel kids konsulenten: »Det var super godt. Det var gode børn, der bare sang rigtig godt, og rigtig rent og var friske hele dagen.«

Blandt deltagerne var Emma Nielsen fra Hasle, der er vild med at synge og danse. »Det var særligt sjovt at synge for publikum her til sidst,« fortæller Emma, med henvisning til den afsluttende koncert for ca. 175 mennesker. Hun havde tyvstartet lidt på festivalen, da hun og klassekammeraten, Ester, på forhånd havde øvet sig på den første dans, så de kunne være med til at vise de andre børn, hvordan den skulle danses.