Palle Kure bliver missionær på Bornholm

Af Carsten Fonsdal Mikkelsen

Indre Mission har ansat den 51-årige Palle Kure som ny missionær på Bornholm. Palle Kure kommer fra en stilling som skoleleder på Davidskolen.

Portræt Palle Kure»Der er meget brug for denne ansættelse, idet forskellige funktioner i arbejdet i Indre Mission på Bornholm kræver en egentlig ansættelse,« fortæller Indre Missions regionsleder Kurt Kristensen, der glæder sig meget over, at det lykkedes at ansætte Palle Kure som missionær. »Palle Kure er en dygtig og kreativ forkynder, som er optaget af at målrette budskabet og ledsage det af billeder og fortællinger, for at gøre det nærværende og vedkommende. Og så er han et udadvendt menneske, som er i stand til at kommunikere med alle aldersgrupper. Han er idérig og holder af at finde nye indfaldsvinkler til opgaverne, så de er spændende og relevante for andre at gå ind i.«

Palle Kure har tidligere været ansat i Indre Mission, og siden da har han i en årrække haft en fritidsansættelse som forkynder i bevægelsen, hvor han også har deltaget aktivt på blandt andet Folkemødet og Indre Missions bibelcamping på Bethesda. Og det arbejde vil komme til at fylde mere fremover, hvor han som ny missionær skal være med til at videreudvikle bibelcampingen.

Den nye missionær er født og opvokset på Bornholm, hvor han også har boet det meste af sit liv. Det er håbet at hans store lokale netværk, kan være med til at styrke missionsarbejdet i fællesskab med præster, menigheder og andre medspillere i det folkekirkelige arbejde.

Også Ingvar Olsen, der er talsmand for Indre Mission på Bornholm glæder sig meget over at Palle Kure har sagt ja til jobbet som missionær. »Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi fra kredsbestyrelsens side har opfordret Palle til at søge jobbet, efter at vi blev bekendt med, at han ville stoppe som skoleleder,« oplyser Ingvar Olsen.
»Vi finder, at Palle Kure vil være yderst kompetent til det nye job. Han har tidligere været ansat i Indre Mission, ligesom han fra sine lærer – og lederjobs har vist hvilke kvaliteter han besidder i forhold til kommunikation, inspiration og undervisning blandt både børn, unge og voksne. Samtidig har han et indgående kendskab til de muligheder og udfordringer, der netop nu er på Bornholm,« siger Ingvar Olsen der også kan fortælle, at der endnu ikke er udarbejdet en præcis stillingsbeskrivelse for den nye missionær: »Men jeg tror, en af de ting Palle Kure vil tage fat på med stort engagement og ildhu er familiearbejdet med vore unge familier rundt om på øen. Allervigtigst er det, at vi ved, at Palle brænder for at endnu flere skal møde evangeliet og få del i det kristne fællesskab.«

Det bliver en væsentlig opgave for den nye missionær at inspirere lokale folk i Indre Mission til den åbne dialog med andre om livets store spørgsmål. »I Indre Mission vil vi ikke lukke os om os selv. Men døren skal stå åben ind i et fællesskab, hvor der er god plads til mennesker af enhver slags,« fortæller Kurt Kristensen.


Udgivet

i

af

Tags: