Ledere vinder drømmerejse


En morgen ringede det på døren hos Tejn Søndagsskoles leder, Alice Due. Udenfor stod Danmarks Folkekirkelige Søndagsskolers konsulent på Bornholm, Karen Markussen. Med sig havde hun en buket blomster og en stor overraskelse.
»Hun bad mig om at sætte mig ned på en stol,« fortæller Alice Due. »Og så fortalte hun, at vi havde vundet en studierejse til Israel. Det er meget uvirkeligt – det kan da ikke være rigtigt! , lyder det fra en tydelig bevæget leder, der sammen med fire medledere nu står til at skulle planlægge en studierejse til Israel.«

Men det er rigtigt nok. De fem ledere Tejn Søndagsskole havde indsendt vedtægter, program, kontingenter, referat af generalforsamling – alt det der skal til for at være en DFS-klub foreningsopbygget under Dansk Ungdoms Fællesråd. Og hvert år laver Søndagsskolerne en lodtrækning blandt sine DUF-klubber for at tilskynde og takke ledere for at lave det foreningsopbyggende arbejde, som årligt giver DFS over 3 mio. i tilskud via tipsmidlerne. DFS har 350 klubber tilsluttet, men blandt de 173, der er registreret via DUF, var det altså Tejn Søndagsskole, der løb med præmien.

For Alice Due og de øvrige ledere, er det en mangeårig drøm, der er gået i opfyldelse. »Så sent som for en uge siden, var der en veninde, der spurgte mig, om jeg ikke havde lyst til at se Israel. Og jo, det er det land, jeg allerhelst vil se, men min mand er syg, så vi kan ikke rejse så langt. Men nu kommer jeg af sted alligevel,« fortæller Alice Due, der glæder sig til at se de steder, de uge efter uge fortæller børnene om. Hun håber at en studietur til det land, hvor langt de fleste af Bibelens historier foregår, vil gøre bibelhistorierne endnu mere levende for børnene i klubben. Lederne kan se frem til at besøge lokalt børnearbejde i Israel, og mange andre spændende oplevelser. Når studierejsen er sat sammen, og lederne har fundet en dato, hvor alle kan, så går turen til Israel.


Udgivet

i

af

Tags: