Genbrugsbutik fylder 10 år

Personalet var klædt i festlige hatte, da IM-genbrug på Haslevej i Rønne den 1. oktober 2014 kunne slå dørene op til jubilæumsfest. Det er nemlig 10 år siden butikken åbnede, og den daglige leder, Bjarne Myhre, kan se tilbage på 10 år med en rivende udvikling: »Det har været 10 spændende år, hvor butikken hele tiden har været i en rivende udvikling«, fortæller Bjarne Myhre. To gange har man bygget til, så der blev mere plads til de mange ting og sager, som butikken hver dag får indleveret.

Blandt de mange kunder som kiggede ind til fødselsdagen, var også Lilian Høstner fra Aakirkeby. Hun fortæller, at hun har besøgt butikken jævnligt gennem flere år.
»Engang imellem kører jeg rundt og kigger på forskellige genbrugsbutikker, og ser om der er noget jeg ikke kan undvære. Jeg synes, der er lidt sport i det. Det er både for pengepungen, for miljøet og for hjælpen til andre mennesker, Jeg kan godt lide genbrugskonceptet – at ting ikke skal smides ud. Hvis de kan bruges af andre, hvorfor så bare kyle det ud og køre på BOFA med det? Så jeg får noget billigt, og der er nogle mennesker, der får noget hjælp rundt omkring i verden«.

Lilian Høstner fortæller, at noget af det, hun sætter pris på ved IM-genbrug, er, at der er pænt og ordentligt, så det er til at finde tingene. »Der er en god pris, og der er en god orden her. Man kan finde rundt. Og der er ikke så meget tøj på stængerne, så man ikke kan komme til at se det. Det er nemt at overskue, og det, synes jeg, er godt. Og så er personalet så søde herinde. Det er de faktisk altid i genbrugsbutikkerne. Man kan godt mærke, at det ikke er et surt job, men de er her, fordi de har lyst«.

Netop i dag har Lilian Høstner gjort et godt fund i genbrugsbutikken: Jeg har købt en pels til 75 kroner. Det er dansk design, og det ser ud til at den er håndsyet. De gange hvor jeg har betalt for meget, eller købt noget jeg ikke havde brug for alligevel, det tror jeg kommer ind igen den her gang. Så nu skal jeg til at gå med pels, det har jeg ellers aldrig gjort. Den er jeg faktisk rigtig godt tilfreds med, men det er jo ikke sikkert, min mand bliver det«, siger Lilian Høstner med et grin.
Og Bjarne Myhre glæder sig over, at Lilian Høstner har gjort en god handel. »Man kan altid spørge om, hvad der er den rigtige pris for en vare, men det er vigtigt for os, at man kan gøre nogle gode fund her. Så har vi jo den store glæde at se kunderne komme igen. Mange af vore kunder er kommet her fast gennem alle 10 år, og vi er meget taknemlig for den store opbakning, de viser os, og vi glæder os til også at tage imod dem i fremtiden«.


Udgivet

i

, ,

af

Tags: